Šos ēdienus nav iespējams aizmirst to labās garšas dēļ! Vai tu atceries?
Nesen gāju garām kādai ēstuvei, bet nebija ne miņas no garšīgu ēdienu aromāta. Un tajā brīdī nez kāpēc atcerējos pagājušā gadsimta 80. gadu beigu un 90. gadu sākuma ēdnīcas.
Atminos, kad gāju garām šīm iestādēm, visā ielā bija jūtama boršča, mērču un pīrāgu smarža. Bet visvairāk man pietrūkst kartupeļu biezeņa ar kotletēm un mērcīti – tas bija favorīts manā ēdienkartē.
VIDEO:
Uz paplātēm ēdnīcās vienmēr bija skābs krējums un kompots, bet uz galdiem – sāls un sinepes.
Tevi arī varētu interesēt
Ceturtdienās pusdienās bija iespēja baudīt zivju ēdienus, jo bija tā dēvētā zivju diena. Nez kāpēc zivju kotletes pārsvarā ēda ar makaroniem, nevis kartupeļu biezeni.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Par ieradumu, kas joprojām raksturīgs daudzām Latvijas mājsaimniecībām – var draudēt sods līdz 1000 eiro
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Ja šajā dienā no rīta ir sarkana rītausma, tas nesola neko labu: tautas gudrības par 11. novembri
- Meteorologs Toms Bricis: svētku brīvdienās Latvijā gaidāms auksts un “ziemīgs” laiks
- Vīrieši neizvēlas ideālas sievietes — viņi izvēlas gudrās: mana vecmāmiņa bija precējusies 60 gadus un zināja, kāpēc
- 9 populāras suņu šķirnes, kas neprot palikt vieni paši mājās un slikti panes atšķirtību no saimnieka










